Site haritası: https:// whatingilizce.blogspot.com /sitemap_index.xml

Thursday, April 27, 2023

ARAŞTIRMA YAZISI NASIL YAZILIR İNGİLİZCE TÜRKÇE

How to Write a Research Paper in English

Research papers are generally longer pieces of written work than essays. Writing a research paper involves all of the steps for writing an essay plus some additional ones.

  To write a research paper you must first do some research, that is, investigate your topic by reading about it in many different sources, including books, magazines, newspapers, and the Internet. In some cases you may also conduct interviews. The information you gather from these sources is then used to support the points you make in your paper.

Writing a research paper also involves documenting your sources of information in footnotes or endnotes. This way the reader knows where you got your information and can judge whether it is reliable.

Araştırma Makalesi Nasıl Yazılır?

Araştırma makaleleri genellikle denemelerden daha uzun yazılı eserlerdir. Bir araştırma makalesi yazmak, bir makale yazmanın tüm adımlarını artı bazı ek adımları içerir.

   Bir araştırma makalesi yazmak için önce biraz araştırma yapmalısınız, yani konunuzu kitaplar, dergiler, gazeteler ve internet dahil birçok farklı kaynakta okuyarak araştırmalısınız. Bazı durumlarda görüşme de yapabilirsiniz. Bu kaynaklardan topladığınız bilgiler daha sonra makalenizde belirttiğiniz noktaları desteklemek için kullanılır.

Bir araştırma makalesi yazmak, bilgi kaynaklarınızı dipnotlarda veya son notlarda belgelemeyi de içerir. Bu şekilde okuyucu, bilgilerinizi nereden aldığınızı bilir ve güvenilir olup olmadığına karar verebilir.


No comments:

Post a Comment

KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ MASALI İNGİLİZCE ÖZETİ

  IRMIZI BAŞLIKLI KIZ MASALI İNGİLİZCE ÖZETİ Kırmızı Başlıklı Kızın İngilizce Özeti The story is about a lovely sweet girl who is loved by o...