Site haritası: https:// whatingilizce.blogspot.com /sitemap_index.xml

Friday, December 27, 2013

BİBER DOLMASI TARİFİ İNGİLİZCE TÜRKÇE





Soğuk Dolması Yeşil Biber (Biber Dolmasi)

Malzemeler Tedbir Tutar
Soğan 6 büyük 600 gr.
Zeytinyağı ¾ su bardağı 150 gr.
Fındık 2 yemek kaşığı 20 gr çam.
Pirinç 1/3 su bardağı 240 gr.
Domates 3 küçük 250 gr.
Tuz 3 tatlı kaşığı 18 gr.
Şeker 2 tatlı kaşığı 8 gr.
Su (sıcak) ¼ su bardağı 500 gr.
Kuş üzümü 2 yemek kaşığı 20 gr.
Yeşil Biber 12 orta 850 gr.
Maydanoz 1 küçük demet 40 gr.
Dereotu 1 küçük demet 30 gr.
Taze Nane 10-15 10 gr bırakır.
Tarçın 1 tatlı kaşığı 2 gr.
Karabiber ¾ tatlı 1,5 gr kaşık.
Yenibahar ¾ tatlı 1,5 gr kaşık.
Limon suyu 2 yemek kaşığı 20 gr.
Porsiyon: 6 

Hazırlama: Ince soyun ve birlikte yağ ile bir tencerede soğan, yeri ve fındık, kapak ve ara sıra karıştırarak, ihale almak için düşük ısı koymak doğrayın. Kapağını çıkarın ve biraz kızaran fındık almak için bir kaç dakika için karıştırılmıştır. , Pirinç ve drenaj yıkayın tencereye ekleyin ve birkaç kez karıştırın. , Domatesleri yıkayın kenara bir set ve tavaya diğerlerini rendeleyin.
Suları azalır kadar ortama ilk 15 dakika ve daha sonra düşük ısı - kuş üzümü serpin ve 10 pişirin, tuz, şeker ve 1 su bardağı su 2 tatlı kaşığı ekleyin karıştırın. Biber, maydanoz ve dereotu yıkayın, biberlerin sap uçlarını açın ve tohumları temizlemek itin. Içi için kalan tuzu serpin. Ince ince doğrayın ve birlikte nane ve baharatlar ile pirinç eklemek, maydanoz ve dereotunu sıralayın. 10 dakika kaynamaya bırakılır. Çeyrek kalan domates ve dilim yarım cm. kalın. Hazırlanan doldurma ile biberleri doldurun ve domates dilimleri ve sığ bir tavada yer tepelerini örten. Bir sağlık dayanıklı plaka ile örtün. Sıcak su, kalan 1/4 fincan ekleyin ve yaklaşık 50 dakika pişirin.

İNGİLİZCESİ.


Cold Stuffed Green Peppers (Biber Dolmasi) Ingredients Measure Amount
Onion 6 large 600 gr.
Olive Oil ¾ cup 150 gr.
Pine nuts 2 table spoons 20 gr.
Rice 1/3 cup 240 gr.
Tomato 3 small 250 gr.
Salt 3 dessert spoons 18 gr.
Sugar 2 dessert spoons 8 gr.
Water (hot) ¼ cup 500 gr.
Currants 2 table spoons 20 gr.
Green Peppers 12 medium 850 gr.
Parsley 1 small bunch 40 gr.
Dill 1 small bunch 30 gr.
Fresh Mints 10-15 leaves 10 gr.
Cinnamon 1 dessert spoon 2 gr.
Black Pepper ¾ dessert spoon 1.5 gr.
Allspice ¾ dessert spoon 1.5 gr.
Lemon juice 2 table spoons 20 gr.
Servings: 6 Preparation : Peel and finely chop the onions, place in a sauce pan together with the oil and the nuts, cover and put on low heat to get tender, stirring occasionally. Remove the lid and stir for a few minutes to get the nuts slightly browned. Wash the rice and drain, add to the pan and stir a couple of times. Wash the tomatoes, set aside one and grate the others into the pan.
Add 2 dessert spoons of salt, sugar and 1 cup of water, stir, sprinkle the currants and cook for 10 - 15 minutes first on medium and then low heat until the juices are reduced. Wash the peppers, parsley and dill, push open the stalk ends of the peppers and clean out the seeds. Sprinkle the remaining salt to the insides. Sort the parsley and dill, chop finely and add to the rice together with the mint and the spices. Let simmer for 10 minutes. Quarter the remaining tomato and slice half cm. thick. Fill the peppers with the prepared stuffing and cover the tops with tomato slices and place in a shallow pan. Cover them with a heath resistant plate. Add the remaining 1/4 cup of hot water and cook for approximately 50 minutes.
 

No comments:

Post a Comment

KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ MASALI İNGİLİZCE ÖZETİ

  IRMIZI BAŞLIKLI KIZ MASALI İNGİLİZCE ÖZETİ Kırmızı Başlıklı Kızın İngilizce Özeti The story is about a lovely sweet girl who is loved by o...