How to Make Kunefe? Ingredients for
250 grams of wire kadayif
150 g unsalted künefe cheese
4 tablespoons of butter
1 teaspoon molasses
For the syrup:
2 glasses of water
2 cups granulated sugar
1 teaspoon of lemon juice
For the above;
Powdered Pistachios
Milk cream or ice cream (optional)
First, the sherbet range of künefe. For sherbet, water and sugar are left to go for a walk. (It is collected from time to time so that the syrup can hold its base.)
When the syrup starts to progress, 1 teaspoon of lemon juice is added to cut the sugar and boiled for another 10-15 minutes and the syrup is left to cool.
For künefe, subtraction is left to be deleted.
The melted ones are kept aside.
Once the butter is frozen, the juice from its top will use that juice.
It is formed by adding molasses from 1 tea leaves to the slightly frozen pieces, so that it reaches the consistency of pudding.
If there are no künefe containers, the bottom of the aluminum or Teflon pan is lubricated with this molasses oil mixture.
Kadayif is divided by linting wire by wire.
Then, a 1 cm certificate is cut with a knife and divided into two parts.
A piece of the kadayif we have separated is laid on the end of the greased tray so that there is no space between them.
Grated cheese is spread on the kadayif.
The other kadayif is covered in such a way that there is no space on the cheese.
The edges can be smoothed and pressed on with another tray bottom or with your hand.
Be careful not to leave any gaps by pressing firmly.
It can be operated by turning the tray on the operation as soon as possible.
When you are sure that the gold is completely browned, the tray is placed upside down on a plate or tray and the inside of the second tray is also oiled so that the other side is cooked.
It is placed on the künefe tray with the fried part on top and the bottom is fried. Thus, both sides result.
Sherbet is poured on top of it. Served with pistachios or milk cream. Enjoy your meal.
000000000
Künefe Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
250 gram tel kadayıf
150 gr tuzsuz künefe peyniri
4 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pekmez
Şerbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı limon suyu
Üzeri için;
Toz Antep fıstığı
Süt kaymağı veya dondurma (isteğe bağlı)
İlk olarak künefenin şerbeti aralığı. Şerbet için, su ve şeker bir boyu yürüyüşe çıkmaya bırakılır. (Şerbetin tabanını tutması için ara ara toplanır.)
Şerbeti ilerletmeye başlayınca şekerin kesilmesi için 1 çay kaşığı limon suyu eklenip 10-15 dakika kadar daha kaynatılır ve şerbet soğumaya bırakılır.
Künefe için, çıkarma silinmeye bırakılır.
Eriyenler bir kenara alınır bekletilir.
Tereyağı donduktan sonra, üst kısmının suyu bu suyu kullanacaktır.
Hafif donmuş olan parçalarına 1 çay yaprakları pekmezi eklenerek muhallebi kıvamına gelecek şekilde oluşuyor.
Varsa künefe kapları yoksa alüminyum veya teflon tavanın altı bu pekmezli yağ karışımı ile yağlanır.
Kadayıf tel tel tiftiklenerek bölünür.
Ardından bıçakla 1 cm sertifikası kesilerek iki parçaya bölünür.
Ayırdığımız kadayıfın bir parçası yağlanmış tepsinin ucundaki aralarda boşluk kalmayacak şekilde serilir.
Rendelenmiş peynirler kadayıfın üzerine sürülür.
Diğer kadayıf da peynirin üzerinde boşluk kalmayacak şekilde kapatılır.
Kenarları düzeltilebilir ve başka bir tepsi altıyla veya eliniz ile üzerine bastırılır.
İyice bastırarak arasında boşluk kalmamasına dikkat edin.
En kısa sürede çalıştırmanın üzerinde tepsi çevrilerek çalıştırılabilir.
Altının tamamen kızardığından emin olduğunuzda tepsiyi bir tabak veya tepsinin üzerine tersr yerleştirilir ve diğer tarafın pişmesi için ikinci tepsinin içi de yağlanır.
Kızaran kısmı üstte kalacak şekilde künefe tepsisine yerleştirilir ve altı kızartılır. Böylece iki tarafı da sonuç olur.
Şerbeti üzerine başlanarak dökülüyor. Antep fıstığı veya süt kaymağı ile servis edilir. Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment