Tavuklu Pılav Tarıfı İngilizce
2 chicken thighs/1 breast
2 cup whole grain rice, washed and designed
4 cups chicken stock
1 tbsp salt to taste
2-3 tbsp butter
Black pepper
In a pot, boil chicken with the half of the salt. Leave aside 4 cups of the boiling water for using later. Let the chicken cool for a while. And then, remove the skin and bones. Cut the chicken into small pieces and set aside.
In another pot, melt the butter and stir in rice. Cook rice stirring occasionally for 2-3 minutes. Then add 4 cups of boiling water of the chicken. Add the remaining salt and bring to a boil. Close the lid and cook over low heat till the rice absorbs all the water. Then leave for a rest for 10 minutes. Add the chicken and mix them all. Another serving suggestion is: put some chicken into a bowl and fill the rest with pilaf. Gently press the surface and turn upside down to a serving plate.
Sprinkle black pepper on top and serve Chicken Pilaf warm with ayran.
In another pot, melt the butter and stir in rice. Cook rice stirring occasionally for 2-3 minutes. Then add 4 cups of boiling water of the chicken. Add the remaining salt and bring to a boil. Close the lid and cook over low heat till the rice absorbs all the water. Then leave for a rest for 10 minutes. Add the chicken and mix them all. Another serving suggestion is: put some chicken into a bowl and fill the rest with pilaf. Gently press the surface and turn upside down to a serving plate.
Sprinkle black pepper on top and serve Chicken Pilaf warm with ayran.
Tavuklu Pilav Tarifi
2 tavuk budu/1 göğüs
2 su bardağı tam tahıllı pirinç, yıkanmış ve süzülmüş
4 su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı tuz tadı
2-3 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber
Bir tencerede tavukları tuzun yarısı ile haşlayın. Kaynayan suyun 4 su bardağını daha sonra kullanmak üzere bir kenara bırakın. Tavukları bir süre soğumaya bırakın. Sonra deriyi ve kemikleri çıkarın. Tavukları küçük küçük doğrayın ve kenara alın.
Başka bir tencerede tereyağını eritin ve pirinçle karıştırın. Ara sıra karıştırarak pirinci 2-3 dakika pişirin. Daha sonra tavukların 4 su bardağı kaynamış suyunu ilave edin. Kalan tuzu ekleyin ve kaynatın. Kapağı kapatın ve pirinç tüm suyu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Ardından 10 dakika dinlenmeye bırakın. Tavukları ekleyip hepsini karıştırın. Bir başka servis önerisi ise; bir kaseye biraz tavuk koyun ve kalanını pilavla doldurun. Yüzeye hafifçe bastırın ve servis tabağına ters çevirin.
Üzerine karabiber serpip ayranlı Tavuk Pilavı sıcak olarak servis yapın.
No comments:
Post a Comment