o make Turkish coffee using a medium size, 250 ml (8 oz) cezve follow the steps below.
1. Place two level teaspoons of white sugar in your cezve.
2. Add cold water. The water should come up just to the start of the neck and no further. The neck of the cezve must be left empty to accommodate the foaming of the coffee. As a rule of thumb use one cup of water for each cup of coffee you want to make plus an extra half cup “for the pot”.
3. Add one level tablespoon of coffee powder per cup and stir.
4. Place your cezve over a low heat – with Turkish coffee slower is better. Now this is where the care and patience come in; the coffee must not be allowed to boil. However, it must be allowed to foam . The foaming process is absolutely essential to making proper Turkish coffee.Watch your brew carefully, after a minute or two you'll see the surface of the coffee begin to foam and rise up the neck of the cezve. Remove the coffee from the heat and allow the foam to subside.
5. Place the cezve back on the heat and repeat the process until the coffee has foamed a total of three times. Remove from the heat.
6. As the foam is one of the most desirable elements of a cup of Turkish coffee you'll want to apportion it equally between each cup. Do this by scooping out a teaspoon or two of the foam and placing it in the bottom of each coffee cup.
7. Fill the cups up with the remaining coffee from the cezve.
8. Let the coffee stand for a minute before drinking to allow the sediment to settle to the bottom of the cup.
TÜRK kahvesi yapmak için.
1.. Lütfen cezve beyaz şeker, iki seviyeli çay kaşığı koyun.
2. Soğuk su ekleyin. Su başka sadece boyun başlangıcına kadar gelip gerekir. Cezve boynu kahve köpük karşılamak için boş bırakılmalıdır. Bir kural Her fincan kahve için bir bardak su kullanımı gibi artı "pot için" ekstra bir yarım bardak yapmak istiyorum.
3. Fincan ve karıştırın başına kahve tozu bir seviye çorba kaşığı ekleyin.
4. Kısık ateşte kendi Cezve yerleştirin - Türk kahvesi yavaş iyidir ile.Bakım ve sabır gelir Şimdi bu nerede, kahve kaynamasına izin verilmemelidir. Bununla birlikte, köpük izin verilmelidir. Köpürme işlemi uygun Türk kahvesi yapmak için kesinlikle gereklidir. Bir veya iki dakika sonra kahve yüzeyi köpük başlar ve cezve boynunu yükselmeye görürsünüz, dikkatle demlemek izleyin. Sıcaktan kahve çıkarın ve köpük düşmesi.
5. Isı Cezve tekrar yerleştirin ve kahve üç kez toplam köpüklü kadar işlemi tekrarlayın. Ateşten alın.
6. Köpük Türkçe bir fincan kahve en çok arzu edilen unsurlardan biri olarak her fincan arasında eşit olarak paylaştırmak isteyeceksiniz.Köpük bir çay kaşığı ya da iki karıştırıyordu ve her kahve fincanının dibine yerleştirerek bunu.
7. Cezve kalan kahve ile fincanları doldurun.
8. Kahve sediment fincan altına yerleşmek için izin içmeden önce bir dakika bekletin.
No comments:
Post a Comment