Site haritası: https:// whatingilizce.blogspot.com /sitemap_index.xml

Wednesday, March 8, 2017

patlıcan salatası tarifi ingilizce türkçe


Patlıcan salatası tarifi ingilizce türkçe


Serves 4 as a main dish, 6 as an appetizer
This classic dish is famous – charring adds a smoky flavor. In Arabic versions - tahini - sesame paste, is used.


3 large eggplants, unpeeled
2 tbsp. lemon juice
½ cup olive oil
salt to taste
2 cloves garlic, crushed
2 cups plain yogurt Pierce the eggplants with a fork. Place them in a dry iron skillet over a high burner or under the broiler. If you can cook over charcoal, even better. Turn them and continue cooking for half an hour until the skin is charred on all sides and the eggplant is soft. Place on a plate to cool. Cut the eggplant lengthwise, and scoop out the pulp, avoiding the skin. Squeeze out the excess moisture, and mash with a fork. In a large bowl or processor, place the eggplant, and other spices with yogurt. Blend until it is a puree. Place on a bowl and garnish with olive or tomato slices. Chill for ½ hour before serving. This will keep for several days.
***
Meze olarak bir ana yemek olarak 4, 6 Kişilik
Bu klasik yemeğin ünlü – yanmaları dumanlı bir lezzet katıyor. Arapça sürümlerinde – tahin – tahin, kullanılır.

• 3 büyük patlıcan, soyulmamış
• 2 yemek kaşığı. limon suyu
• ½ su bardağı zeytinyağı
• tuz tadı
• 2 diş sarımsak, ezilmiş
• 2 su bardağı yoğurt
Bir çatal ile delmek patlıcan. Yüksek bir brülör üzerinden veya broiler altında tava bir kuru demir koyun. Eğer daha iyi kömür, üzerinde yemek durumunda. Bunları açmak ve cilt her tarafta kömürleşmiş ve patlıcan yumuşak kadar yarım saat yemek devam etmektedir. Soğutmak için bir tabak koyun. Uzunlamasına patlıcan kesme ve deri kaçınarak, hamuru kepçe. Bir çatal ile aşırı nem ve püre sıkmak. Geniş bir kapta veya işlemci olarak, patlıcan yerleştirin ve yoğurt ile diğer baharatlar. Bir püresi kadar karıştırın. Zeytin veya domates dilimleri ile bir kase ve garnitür üzerine yerleştirin. Servisten önce ½ saat Chill. Bu birkaç gün devam edecektir.

No comments:

Post a Comment

KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ MASALI İNGİLİZCE ÖZETİ

  IRMIZI BAŞLIKLI KIZ MASALI İNGİLİZCE ÖZETİ Kırmızı Başlıklı Kızın İngilizce Özeti The story is about a lovely sweet girl who is loved by o...