Site haritası: https:// whatingilizce.blogspot.com /sitemap_index.xml

Sunday, January 12, 2014

KOYUNUN HAYATI YAŞAMI İNGİLİZCE TÜRKÇE




Sheep are mammals with thick, woolly fur, and hoofed feet. Sheep were domesticated (bred to be tame) about 10,000 years ago. Domestic (tame) sheep are farmed for their wool, meat and milk. There are also many types of wild sheep; they are closely related to wild goats. In 1997, a sheep named “Dolly” was the first animal cloned (grown from a cell from another adult animal, making a genetically exact copy of the original animal).
Names: An adult female sheep is called an ewe; an adult male is called a ram. Babies are called lambs.
Anatomy: Sheep range from about 2 to 4 ft (0.6 to 1.3 m) tall at the shoulder. Some types of sheep have horns, which are often curved. The horns grow throughout the life of the sheep.
Diet: Sheep are herbivores (plant-eater) that graze on grass, leaves, twigs, and young plants.
Different breeds of sheep are bred for particular purposes such as wool and meat. Others are bred for their different types of milk. Some breeds produce thicker milk which is ideal for making ice cream.
Sheep are also kept as pets. Sheep are docile animals, timid and sometimes, plain stupid! However, they are very interesting animals that make wonderful pets for people all over the world.
Sheep Characteristics
Domestic sheep are relatively small ruminants, typically with horns forming a lateral spiral and crimped hair called wool. A sheep is an animal which has a thick coat of fleece on its body. Another trait unique to sheep are their wide variation in colour. Wild sheep are largely variations of brown hues. 
Koyun kalın memeliler, yünlü kürk ve tırnaklı ayaklar bulunmaktadır. Koyun yaklaşık 10.000 yıl önce (uysal olmak için yetiştirilen) evcilleştirildiği. Yurtiçi (uysal) koyun kendi yün, et ve süt için çiftlik bulunmaktadır. Yaban koyunu birçok türleri de vardır, onlar yakından yaban keçisi ilişkilidir. 1997 yılında, “Dolly” adlı bir koyun (orijinal bir hayvan genetik kopyasını yapmak, başka bir yetişkin hayvan bir hücreden yetiştirilen) klonlanmış ilk hayvan oldu.
İsimler: Yetişkin bir dişi koyun bir koyun denir; yetişkin bir erkek bir koç olarak adlandırılır. Bebekler kuzu denir.
Anatomi: 4 ile yaklaşık 2 ft (0.6 ila 1.3 m) omuz yükseklikleri gelen Koyun aralığı. Koyun bazı türleri genellikle kavisli boynuzları var. Boynuzları koyun ömrü boyunca büyür.
Diyet: Koyun çim otlatmak otobur (bitki-yiyen), yapraklar, ince dallar ve genç bitkilerdir.
Koyun farklı ırk, yün ve et gibi belirli amaçlar için yetiştirilmektedir. Diğer süt kendi farklı türleri için yetiştirilmektedir. Bazı ırkları dondurma yapmak için idealdir kalın süt üretmek.
Koyun da evcil hayvan olarak tutulur. Koyun uysal hayvanlar, ürkek ve bazen düz aptal! Ancak, tüm dünyada insanlar için harika hayvan yapmak çok ilginç hayvanlardır.
Koyun Özellikleri
Yerli koyun yünü genellikle adlı bir yan spiral ve kıvrılmış saç şekillendirme boynuzlu nispeten küçükbaş vardır. Bir koyun gövdesi üzerinde polar kalın bir kat olan bir hayvandır. Koyun özgü başka bir özellik renk, geniş varyasyon vardır. Yaban koyunu büyük ölçüde kahverengi renklerin varyasyonları vardır.

No comments:

Post a Comment

KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ MASALI İNGİLİZCE ÖZETİ

  IRMIZI BAŞLIKLI KIZ MASALI İNGİLİZCE ÖZETİ Kırmızı Başlıklı Kızın İngilizce Özeti The story is about a lovely sweet girl who is loved by o...