Ingredients
(4 servings)
5 cups sugar
½ lemon’s juice
500 g flour
250 g butter
150 g ice sugar
100 g semolina
2 eggs
1 pack vanilla
1 pack baking powder
100 g hazelnut
Preparation
Boil sugar for 10 minutes with 4 cups water. Add lemon juice before taking off the burner. Continue boiling for 2 minutes and set aside to cool.
Mix flour and butter that has previously melted at room temperature. Add ice sugar, semolina, eggs, vanilla and baking powder and make a soft dough while kneading. Refrigerate for 20 minutes to rest.
Heat oven at 180 C.
Make balls of a walnut size. Lay on an oven tray and place a roasted hazelnut on top of each ball. Bake for 30 minutes.
Take out of oven and set aside for 5 minutes.
Pour cooled syrup and cover with a tissue until serving.
***
malzemeler
(4 porsiyon)
5 su bardağı şeker
½ limon suyu
500 gr un
250 gr tereyağı
150 g buz şeker
100 g irmik
2 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
100 gr fındık
hazırlık
4 su bardağı su ile 10 dakika boyunca kaynatın şeker.Brülör kalktıktan önce limon suyu ekleyin. 2 dakika boyunca kaynar devam ve soğuması için bir kenara.
Un ve önce oda sıcaklığında erimiş tereyağını karıştırın. Buz şeker, irmik, yumurta, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin ve yoğurma esnasında yumuşak bir hamur yapın. Dinlenmeye 20 dakika buzdolabında.
180 ° C'de ısı fırın
Bir ceviz boyutuna topları olun. Bir fırın tepsisine üzerinde yatıyordu ve her top üstüne kavrulmuş fındık yerleştirin. 30 dakika pişir.
Fırın dışarı atın ve 5 dakika kenara koyun.
Soğutulmuş şurubu dökün ve hizmet kadar bir doku ile kaplayın.
Kötü
ReplyDelete