Site haritası: https:// whatingilizce.blogspot.com /sitemap_index.xml

Monday, April 3, 2017

SALEP YAPILIŞI İNGİLİZCE TÜRKÇE TARİFİ

SALEP YAPILIŞI İNGİLİZCE TÜRKÇE TARİFİ






Sahlep

Ingredients:
4 cups milk
1 cup sugar
1 Teaspoon sahlep powder (also sold in supermarkets) Preparation:
Mix sugar and sahlep powder (dried powdered roots of a mountain orchid - Orchis Latifolia or Orchis Anatolica in Latin) in a pan. Add the cold milk and some sugar stirring constantly. Heat the mixture until it boils again stirring constantly.Let it boil for 2-3 minutes and remove from heat. Serve it warm and garnished with powdered cinnamon.
Tips:
The thicker the sahlep is, the better it gets, it's a hot and creamy drink.Sometimes addition of a little bit of starch might help to get the desired consistency. It is a remedy for sore throats and colds, therefore it's mainly consumed in the winter months for cold climate . Because the real sahlep powder is expensive, on the streets they make it with more cornstarch than the real thing, that's why it would be better to do it at home or go to reputable pudding shops in Beyoglu district or along the Bosphorus for example.
Usually the mountain orchids have tuberous roots rich of starch-like substance.These tubers are gathered while the plant is in flower, then washed, boiled in water or milk and then dried. These dry tubers are grinded. This grinded powder is called sahlep.
Sahlep can also be added to ice-creams in the city of Kahramanmaras , it's the famous Maras Ice-Cream. In Maras ice-creams, sahlep gives its great taste and strong mixture with goat milk being the first and the most important element of Maras ice-cream, and the second one is real goat milk.


Salep

Malzemeler:
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 çay kaşığı salep tozu (ayrıca süpermarketlerde satılan) Hazırlama:
Bir tavada - şeker ve salep tozu (Orchis Latifolia veya Latince Orchis Anatolica bir dağ orkidenin kurutulmuş toz kökleri) karıştırın. Sürekli soğuk süt ve bazı şeker karıştırarak ekleyin. Yine sürekli karıştırarak kaynar kadar karışım ısıtın. 2-3 dakika kaynatın ve ocaktan alın bakalım. Sıcak ve toz tarçın ile süslenmiş servis yapın.
İpuçları:
Kalın salep o kadar iyi olur, bir sıcak ve kremsi içecektir olduğunu. Bazen nişasta biraz eklenmesi istenilen kıvama almak için yardımcı olabilir. Bu nedenle özellikle soğuk için kış aylarında tüketilen oluyor, boğaz ağrısı ve soğuk algınlığı için bir çaredir iklim . Gerçek salep tozu pahalı olduğu için, sokaklarda onlar evde yapmak ya da Beyoğlu ilçesinde ya da örneğin Boğaz'da saygın muhallebicileriyle gitmek için daha iyi olurdu, bu yüzden gerçek bir şey daha mısır nışastası ile bunu yapmak.
Genellikle dağ orkideler nişasta benzeri bir madde zengin yumru kökleri var. Bitki, çiçek, daha sonra yıkanır, su ya da süt içinde kaynatılmış ve daha sonra kurutulur ise bu kök toplanmıştır. Bu kuru yumrular öğütülmüş. Bu öğütülmüş toz salep denir.
Salep aynı zamanda kentinde dondurmalar eklenebilir Kahramanmaraş'ta , bu ünlü Maraş Dondurma. In Maraş dondurma, salep keçi sütü ilk ve en önemli unsuru olma ile harika bir tadı ve güçlü bir karışımını verir Maraş dondurma, ve ikinci bir gerçek keçi sütüdür.

No comments:

Post a Comment

KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ MASALI İNGİLİZCE ÖZETİ

  IRMIZI BAŞLIKLI KIZ MASALI İNGİLİZCE ÖZETİ Kırmızı Başlıklı Kızın İngilizce Özeti The story is about a lovely sweet girl who is loved by o...