Monday, April 3, 2017
EVDE YOGURT YAPIMI TARİFİ İNGİLİZCE TÜRKÇE
EVDE YOGURT YAPIMI TARİFİ İNGİLİZCE TÜRKÇE
Home Made Yogurt (Evde Yogurt Yapimi)
4 cups milk
1-2 tbsp plain yogurt
Please keep in mind that the most important points in making yogurt are adding sample yogurt to the milk at the right temperature and keeping it warm for a while. The exact temperature for fermentation is between 42-45 C. Place the milk in a pot and heat it until the boiling point. If you like creamy yogurt, simmer the milk a few more minutes to let the water evaporate more. Take the milk from the stove and wait about 10-12 minutes. Occasionally, dip your finger into the milk and try to count till 7. If you can bear the heat till 7, it means the milk is ready for fermentation. Don't let the milk cool more than that since if the milk is not hot enough, fermentation won't take place. In a small bowl, mix 1 tbsp of yogurt with lukewarm milk by using a wooden spoon (don't use metal spoons). Add this mixture to the milk and stir with the wooden spoon. Then, pour the milk to the containers and close their lids. The best container for making yogurt is glass. To keep the milk warm, cover the container completely with a cloth and then cover again with a blanket or something similar. Make sure to cover tightly to keep the milk warm for a while. Generally, it takes 5-6 and 7-8 hours for fermentation in summer and winter, respectively. After fermentation, take yogurt out of its cover without shaking. Store in the fridge for at least 3-4 hourr before serving. I often make yogurt in the evenings and it stays covered all night. I remove the covers in the morning. ENJOY
nutritional benefits of yogurt ********** TURKCE 1 lt sut 1-2 yemek kaşığı yogurt
Yogurt yapılışındaki onemli nokta sutun sıcaklıgıdır. Eger ısı ölçeriniz varsa; sütün mayalama sıcaklığı 42-45 C arasında olmalıdır
Sutu bir tencereye koyun ve kaynama sicakligina kadar isitin. Eger biraz kaynatirsaniz, sutun icinde bulunan su buharlaşır ve daha koyu yapıda bir yogurt elde edersiniz.Kaynayan sütü 10-12 dakika bekletin ve ara sıra süte parmagınızı sokup yediye kadar sayın. Yediye kadar eliniz sicakliga dayaniyorsa, sutunuz mayalamaya hazır demektir. Sutun cok ılık olması yogurdun mayalanmasını engeller.
Kucuk bir kasede bir yemek kasigi yogurdu bir miktar ilik sut ile iyice karistirirak hazırlamış oldugunuz bir litre ılık süte ilave edin ve tahta kaşık ile karıştırın Sütü mayalamak için kullanacagınız kaba dokup, kapağını kapatın. Süt mayalamak için en ideal cam kaplardir.Sutun sicakligini muhafaza etmek icin, etrafini kalin bir ortu ile sarin, bir sofra bezine sarip uzerini de bir battaniye ile sıkıca örtebilirsiniz Yazın mayalanma suresi; 5-6 saat iken, kisin 7-8 olabilir. Mayalanma işlemi gerceklestikten sonra yogurdu fazla sarsmadan örtüden çıkarın ve buzdolabında en az 3-4 saat bekletin.
Ben genelde yogurdu aksamları mayalıyorum, gece boyunca mayalaniyor ve sabah açıyorum.
AFIYET OLSUN
Creamy -Strained Yogurt (Suzme Yogurt)
To make a creamy yogurt, you can just strain it.Place a paper towel or coffee filter over a strainer then, place the strainer inside a bowl. Place some yogurt on paper towel and fold the edges of the paper towel over the yogurt.
Leave in the fridge at least 5-6 hours. You'll see the juice in the bottom of the bowl and creamy yogurt over the paper towel.
TURKCE
Süzme yogurt yapmak icin sadece bir tel suzgeç ve kagıt havlu/kahve filtresi ya da tulbente ihtiyacınız var.
Once tel süzgecin uzerine tulbent/kagit havlu/kahve filtresi koyun. Sonra tel suzgeci bir kasenin icine koyun. Suzgecin uzerine yogurdu koyun ve en az 5-6 saat boyunca buzdolabinda bekletin. Yogurdun suyu kasenin dibinde toplanacak ve suzgecin uzerinde suzme yogurdunuz hazır olacak.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ MASALI İNGİLİZCE ÖZETİ
IRMIZI BAŞLIKLI KIZ MASALI İNGİLİZCE ÖZETİ Kırmızı Başlıklı Kızın İngilizce Özeti The story is about a lovely sweet girl who is loved by o...
.jpg)
-
Personal info Name: Neymar Age: 21 years (5 February 1992) Stature: 174 cm Weight: 65 kg Nationalit...
-
Lawyer (Avukat): A lawyer is a person who has studied the law and is an expert in the way their country’s rules and government work. A l...
No comments:
Post a Comment