Site haritası: https:// whatingilizce.blogspot.com /sitemap_index.xml

Thursday, May 7, 2015

SU BÖREĞİ TARİFİ İNGİLİZCE TÜRKÇE

SU BÖREĞİ TARİFİ İNGİLİZCE TÜRKÇE

5 eggs
2 Tbsp yoğurt
1 Tbsp salt to taste
4 Tbsp water
Flour
For boiling:
1 Tbsp salt to taste
¼ cup olive oil
1 pot cold water
1 pot boiling water
For filling and top:
½ lb ricotta/ feta cheese
1 egg
150 gr butter, melted
1 Tbsp yogurt
1 Tbsp olive oil
Mix all the dough ingredients, adding flour slowly. Knead until the dough becomes as soft as your ear lobes. Leave the dough for a rest for about 30 minutes. Then knead again and divide into 10 equal pieces. With the help of a rolling pin flatten each piece as thin as you can go.
Fill up the 2/3 of a big pot and add 1 Tbsp salt and ¼ cup olive oil. Bring to a boil. Meanwhile prepare a big pot of cold water. Place each piece of flattened dough into boiling water and boil for 10-15 seconds. Immediately place the boiled flattened dough inside the cold water pot. Rinse and squeeze gently in your hands. If the cold water gets warm change it with cold water regularly.
Grease a big Pyrex dish and place the cold flattened dough and spread it evenly over the Pyrex. Brush all over it with melted butter and place the other piece on top and do the same procedure for 4 pieces. After brushing the fourth piece, spread half of the cheese evenly and continue doing the previous procedure until the seventh piece. Brush the seventh piece with butter and spread the remaining cheese all over. Place the remaining 3 dough pieces and brush them with butter as well.
Mix the egg, yogurt and olive oil. Spread this mixture all over the top of the water borek. Preheat the oven to 400 F (200 C) and bake for until the top gets light brown (for about 30-40 minutes). When it’s baked take it out and let it cool for a few hours.
Serve it either warm or cool.
ENJOY
Back to Main Page
Türkçe
5 yumurta
2 yemek kasığı yoğurt
1. yemek kaşığı tuz
4 yemek kasığı su
Aldığı kadar un
Kaynatmak icin:
1 yemek kaşığı tuz
¼ su bardağı zeytinyağı
1 tencere soğuk su
1 tencere kaynar su
üzeri ve içi icin:
250 gr lor/beyaz peynir
1 yumurta
1 yemek kasigi yogurt
1 yemek kasigi zeytinyagi
Hamur malzemelerini geniş bir kaba alin ve unu azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Yaklaşık 30 dakika dinlendirin. Sonra tekrar yoğurun ve hamuru 10 eşit parçaya ayırın. Her parçayı tek tek oklava ile olabildiğince ince yufkalar seklinde açın.
Geniş bir tencereye 3’te ikisi kadar su koyun. Tuz ve zeytinyağı ilave edin ve kaynatın. Her yufkayı kaynayan suya daldırın ve yaklaşık 10-15 saniye haşlayın. Bu sırada geniş bir başka tencereye soğuk su doldurun. Haşladığınız yufkaları bekletmeden soğuk suya daldırın, durulayın ve suyunu elinizle süzün. Soğuk su ılıklaşır ve bulanıklaşırsa yenisi ile değiştirin.
Geniş bir tepsiyi yağlayın ve yufkaları tek tek yerleştirerek Üzerlerine erimiş tereyağ surun.Toplam dört tane yufka koyduktan sonra peynirin yarısını üzerine yayın. Üzerine 3 tane daha yufkaya koyarak her katına tereyağ surun. Geri kalan peyniri üzerine yayın. Diğer yufkaları da ayni şekilde Üzerlerine yerleştirin.
Üzerine yumurta, yoğurt ve zeytinyağ karışımını dökün ve eşit şekilde yayın.
Önceden ısıtılmış 180 C (350 F) fırında üzeri kızarana dek pişirin (yaklaşık 30-45 dakika). 

No comments:

Post a Comment

KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ MASALI İNGİLİZCE ÖZETİ

  IRMIZI BAŞLIKLI KIZ MASALI İNGİLİZCE ÖZETİ Kırmızı Başlıklı Kızın İngilizce Özeti The story is about a lovely sweet girl who is loved by o...