Site haritası: https:// whatingilizce.blogspot.com /sitemap_index.xml

Sunday, December 15, 2013

KISIR NASIL YAPILIR İNGİLİZCE TÜRKÇE TARİFİ



[IMG]


Kısır is a traditional Turkish side dish made from fine bulgur, parsley, and tomato paste. The main ingredient, bulgur, is a cereal food generally made from parboiled durum wheat. For kısır, a finely grounded bulgur, unlike the coarse bulgur used for pilav, or sometimes couscous is used. Common additional ingredients include parsley, tomato paste, onion, garlic (in some regions), sour pomegranate juice (in southern regions of Turkey) or lemon, lettuce leaves, cucumber, and a lot of spices. It has a reddish color due to tomato paste admixture. It can be eaten cold and used as a salad or meze.

Ingredients:
1 cup bulgur wheat, large grain
60 ml olive oil
1 onion, diced
1-2 tbsp tomato paste
1 lemon juice
1/2 tsp salt
1 tbsp cumin

Preparation:
First put the bulgur in a large bowl and pour two cups of hot water on it (it should stay like this for 5 minutes). Meanwhile in a medium sized pot, place the onion and olive oil. Cook until the onions turn light brown. Add the salt, tomato paste, lemon juice and cumin.

Then wash and drain the bulgur, and mix it into the pot with a wooden spoon. Cook for about 10 minutes on medium-low heat. Afterwards, cover the lid and set aside for it to cool down.

When it's cold, add in the following:

3-4 tomatoes, diced
4-5 fresh green onions, diced
1 cup chopped parsley

Toss and serve. This recipe goes well with Ayran. Keep refrigerated as Kisir is best served cold.

*This is a vegetarian dish.


Kısır ince bulgur , maydanoz ve domates salçası yapılan geleneksel bir Türk yan yemektir. Ana madde , bulgur , genellikle yarım kaynatılmış makarnalık buğdaydan yapılmış bir tahıl besindir . Kısır için,kaba pilav için kullanılan bulgur , ya da bazen kuskus farklı olarak , bir ince topraklanmış bulgur kullanılır. Ortak ek bileşenler maydanoz, salça , soğan , ( bazı bölgelerde ) sarımsak , nar ekşisi ( Türkiye'nin güney bölgelerinde ) suyu veya limon , marul yaprakları , salatalık , ve baharat bir sürü yer alıyor. Bu salça karışım nedeniyle kırmızımsı bir renge sahiptir . Bu soğuk yenen bir salata ya da meze olarak kullanılabilir .

Malzemeler :
1 su bardağı bulgur , iri taneli
60 ml zeytinyağı
1 soğan , doğranmış
1-2 yemek kaşığı domates salçası
1 limon suyu
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı kimyon

Hazırlama :
Öncelikle geniş bir kaptabulguru koyun ve ( 5 dakika boyunca bu böyle kalmalıdır ) üzerine sıcak su iki bardak dökün . Bu arada orta boy bir tencerede ,soğan ve zeytinyağını koyun. Cooksoğan hafif kahverengi oluncaya kadar . Tuz , salça , limon suyu ve kimyonu ekleyin .

Sonra yıkayın vebulgur drenaj , ve bir tahta kaşık ilepota içine karıştırın . Orta - kısık ateşte yaklaşık 10 dakika pişirin . Daha sonra ,kapagini ve soğuması için kenara koyun.

Hava soğuk olduğunda ,aşağıdaki ekleyin:

3-4 domates , doğranmış
Doğranmış 4-5 taze yeşil soğan ,
1 su bardağı kıyılmış maydanoz

Atmak ve hizmet vermektedir. Bu tarifi Ayran ile iyi gider . Kisir en iyi soğuk servis olarak buzdolabında tutun.

* Bu bir vejeteryan yemektir .

No comments:

Post a Comment

KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ MASALI İNGİLİZCE ÖZETİ

  IRMIZI BAŞLIKLI KIZ MASALI İNGİLİZCE ÖZETİ Kırmızı Başlıklı Kızın İngilizce Özeti The story is about a lovely sweet girl who is loved by o...